Edmirer
#HiMEGA2015
Sunday, April 19, 2015 | 8:49 AM | 0 Arigato
Bismillahirrahmanirrahim .   
 \Teguhkanlah Keimananku Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim/ 

Hari yang sangat memenatkan . Fuh ~ Actually nak godek-ii photoshop je sebab tu Rajin nak bukak laptop nie kalau tak jangan harap nak bukak laptop . Tapi apakan daya Adobe Photoshop benci Una . How dare you ~ *emoji nangis*. Dah bukak laptop nie so tangan rajin tekan blog . Tetiba pulak rajin nak tengok Blog kesayangan yang dah 3 tahun nie . hush Blog lagi tua daripada Adik sendiri . hahaha . 

This entry I make by inspiration from Nik Ali . Dude , I don't know him . I know his name because of his Vlog (maybe) . haha . In Himega , I just know Farhan dan Mukmin jee . Actually I know another boy which is from Perak but ..... I forget his name eventhough we're in the same tuition and same Haluan . hahaha . I'm a lone ranger *emoji otot* . hahaha . As you know , I really don't know who are they . Because Himega not from Utagha jee . It is come around the world . Gitu ~ takde laa dia maii satu Malaysia . Ternyata semua yang pergi Himega came from JDK . Dude , I tak pergi JDK but I know what is JDK . Ok *emoji kenyit mata* . But ...... I know all the Fasi and Urusetia .
 Especially yang lelaki . Nohhh nampak taring keluar dah . Tak laaa , Lelaki sikit so senang ingat nama . Excuse me , Fasi pompuan pun Una kenal kay . Ingat nama lagi tu .. *emoji flips hair* 

"Peserta lelaki sikit jee , awat Kau tak ingat nama gak"
*jatuh kerusi*
"Aku pergi sana menimba ilmu bukan cari jodoh"
*Gitu ~

#HiMEGA2015 . Himega nie program untuk lepasan SPM . Lepasan SPM yg comel-ii . hahaha .

Allah swt memilih kita datang ke Himega kerana masih ada lagi kebaikan di dalam diri kita - Saudara Erwin datang dari Sabah badan kecik-ii cili padi tapi sekali dia lontarkan suara dia daripada ngantuk terus segar . Terus dapat buat kerja Addmath satu dua . Satu dua je laa . Sebab satu soalan pun ambik masa berjam . hahaha 

Tujuan utama Una datang Himega nie just nak merasa macam mana Kem . Serius rindu gilak dkt Kem . Tujuan utama bukan nak menimba ilmu pun . Menimba ilmu tu yang ke lima kot . haha . Serius , sebelum pergi Himega Una tktaw apa itu Himega . Just tahu Himega program untuk lepasan SPM . Act dah tahu pasal Himega nie wktu JDK lagi . Means lepas SPM tu dah taw sebab Abang Fiqri bagitahu . lepas tu sebulan sebelum Himega , Farhan invite dkt FB . Ok laa , ingat balik lepas tu Lupa ~ hahaha . tetiba 5 hari sebelum Himega Abang dgn Kakak ingatkan . Hahhaa . Una daftar 2 hari sebelum pergi . haha . Hari tu jugak kelam kabut nak naik bas bagai . Dengan JPJ nyaa . Nervous bakhangg . tapi Alhamdulillah settle sebelum pergi *emoji kenyit mata*

Actually , before I went to Himega , I got many problems . Serius no lie (errr) . hahaha . Actually , I don't get permission to go there . After that , My name not in list of Rombongan ke sana . Duit pulak tetiba tak cukup . I just like "Ya Allah , adakah perjalanan Aku ke sana nie diredhai ke ?" . Buntu weyhh . Dengan stress nyaa kain yang tinggi macam gunung everest Siap Una lipat . hahaha . Maybe ada hikmah . Before nak pergi tu , Mak said "Kakngah pergi sana cari redha Allah , jangan cari mungkar Allah" . Perghh ! Mata masuk habuk oii . Sepanjang perjalanan Aku ke UTM , KL , Aku fikir apa tujuan Aku .. Tu jee . Dekat LRT , beg putus another problem . haha . Sampai dkt stesen bas , itu ialah bas terakhir so kena tunggu pukul 11 waktu tu pukul 10.10 . lama weyhh , dengan Lapar , mengantuk , phone habis bateri . Hanya Allah saja yang tahu perit tu . Fikirkan balik Rasulullah saw nak berjuang untuk Islam pun perit . Fuh ~ memang berkait betul .

Sesampai saja dkt UTM . Ok laaa , Una pendekkan cerita . Dapat Roommate baru . Gitu ~ Nazah dan Sumayyah . Esoknyaa , I got berita one of my friends , Her dad was passed away . Waktu tu Una terus mesej Mak , tanya "How are you guys" . Serius rasa nak terbang balik Ipoh . Ok nak pendekkan lagi crita ... Banyak input yang Una dapat dekat HiMEGA nie . baik untuk Jasmani mahupun Rohani . Baik untuk Dunia mahupun Akhirat .. 

Orang yang dalam kegelapan akan menyalahkan kegelapan sedangkan dia malas untuk mencari jalan yang bercahaya - Adib Suhor & Shairazi seorang yang tak kuat senyum , muka ketat . Dialah mula-ii speech bakhangg garang gilaaa . Waktu nak balik terserempak serius Una senyum dia pandang tempat lain . How dare You !! haha .

IPT is not just for academic learning , it's about learning about our life - Abu 'Ubaidah . Loh , I thought Abu 'Ubaidah yg doctor tu . Kalau yg tu mahu first day dah heart attack . haha

Penguasaan Ilmu dalam pelbagai bidang agama dan akademik merupakan antara sebab dunia dibawah naungan Islam satu ketika dahulu - En . Razali Maarof yang Una fikir artis . hahaha . sebab nama dia 

Allah panjangkan nyawa kita so kita masih ada peluang untuk mengubah diri - Kak Amnani 

Always read the Quran - Madam Mazlina 

To change yourself , you have to get out from your comfort zone - Dr Azizan yg sangat lincah sampai Aku takut nak tidur kang dia suh Aku g duduk dimana-ii dia suka . hahaha

There is no time to be vacant and unproductive - Dr Suhaimi yang comel macam Doraemon . hehehe

Duit yang kita dapat haruslah tukar kepada P.A.H.A.L.A - Dr Abdullah Sudin .

Una ingat satu nie , Manusia yang masuk alam IPT bakal menjadi Graduan yang mati bukan hidup . Waktu Una dengar macam errrr seram oii . Una ingat lagi Abang Fizo cakap "Pandang sahabat kamu dan peluk dia cakap jumpa kamu di syurga nanti" . Waktu tu memang nak maki abang Fizo agak laa nanti kami Jumpa tapi waktu tu Nafsu Syaitan membuak . Astaghfirullahalazim . Tapi fikirkan balik Ye , jumpa kalian semua di syurga . Harap kita sama-sama ke syurga .

Nak bercerita panjang serius tangan Una lenguh dari pukul 10 malam Una taip nie oii sampai skrng dah nk kul 12 . Tapi serius kalau boleh nak cerita lagi panjang . Rindu Himega . Nanti kita jumpa lagi erkk Manusia yg join Himega , SEMUA including fasi & urusetia .

 Kaum Hawa ~

 Group 5 . Group Una yg comel-ii gitu ~

 Belakang tu laa Nazah dan Sumayyah .

 Kaum Adam yang agak sikit ~ haha

 i'm busy with Phone . 24 hours non-stop with phone . haha 

 Geng Perak . Selalu Usrah dgn deme laa . 

Prolog
Thursday, February 5, 2015 | 11:45 PM | 0 Arigato
http://evitrela.gr/wp-content/uploads/2014/06/zen-stone-hd-nature-nice-photography-landscape-city-66071.jpg 
  Bismillahirrahmanirrahim .   
 \Teguhkanlah Keimananku Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim/

"Soundtrack : Adel AF 2014 - Cinta dan Tasbih"

 :Hanif Aniq:
:Ainul Sofea:
:Emir Faiz:
:Nurul Imani:

 "Alhamdulillah sudah tamat SPM kalian . Maka kalian boleh bersurai" . Sepantas kilat Sofea pecut ambik beg nak balik dan melupakan Imani yang hendak menumpang dia balik . 

"Sofea ! Tunggu Aku !" . Sofea yang berada di atas motor kesayangan dia baru teringat yang Imani nak tumpang balik setelah mendengar jeritan Imani . "Sorry sayang , kita lupa ." kata Sofea dengan manja sekali . Dengan riang hati Sofea bawak moto balik rumah tanpa menyedari ada kereta Alza hitam ingin belok ke kanan dan Sofea ingin belok ke kanan jugak . Maka berlakulah pelanggaran molekul antara Motor dan Kereta . 

Kemek teruk jugak bampar kereta Alza Sofea tengok sambil mengaduh sebab punggung dia still rasa sakit lepas jatuh . Imani yg jauh jugak landingnya dilupakan Sofea kerana terlampau khusyuk melihat motornya dan bampar kereta Alza . Tengah khusyuk melihat keluar seorang lelaki dalam lingkungan 60-an daripada perut kereta Alza hitam tersebut .

"Kalau ye pun risau pasal motor , p laa tengok kawan kamu tu dulu . Sian landing sorang-ii kat situ" . Ya Allah , Imani . macam mana boleh lupa . Sambil pimpin Imani , Sofea pergi kearah Pakcik itu balik . Kami settlekan hal ini di tepi jalan . Alhamdulillah tak banyak sangat kereta . "Pakcik serius saya mintak maaf sangat-ii , terlampau mintak maaf , maaf gila-ii" kata Sofea bersungguh-sungguh . "Maaf pun boleh gila ? haha . Nama kamu apa ?"

Aitt ? Pakcik nie main-ii pulak . "Nama saya Sofea , Ainul Sofea . Nie kawan saya Nurul Imani . Sekarang nie macam mana erk Pakcik ? Pakcik nak saya bayar bape ?" . "Kamu ada duit berapa ?" . Sambil keluarkan dompet Sofea melihat Aku ada RM100 tu pun nak guna untuk Mak . 

"Pakcik kasilah no telefon pakcik . Nanti saya bank-in duit kat pakcik" 
"RM 100 tu apa ?"
"Sebenarnya kan Pakcik , saya nak cepat sebab nak suprisekan Mak saya . Harinie Hari jadi dia . Sorry sesangat Pakcik . Nanti saya balik rumah ambik duit bank-in kat Pakcik"
"Dah ambik no pakcik jgn lupa call erk"
"Ok Pakcik ! Sayang Pakcik ! Imani jom beli hadiah . Kang lambat"

Macam-ii perangai budak zaman sekarang . haha . Omel Pakcik Zakaria . Masuk saja kereta , Anak teruna Pakcik Zakaria terus bertanya "Kenapa Bah ?"

"Baru habis SPM"
"Habis SPM terus langgar kereta orang ?"
"Haha , Kamu nie Hanif . Dia nak cepat sebab nak suprisekan Mak dia sebab harinie hari jadi Mak dia"
"Sapa nama yg bwk moto tu ?"
"Sofea . Ainul Sofea ."

Ainul Sofea . Sedap nama dan wajah dia pun manis . Kadang-ii cermin tinted nie banyak kasi kebaikkan . Boleh sembunyi . haha . Maknanya beza umur 5 tahun dia dgn Aku . Tak jauh berbeza pun umur Hanif Aniq dan Ainul Sofea .




Lali
Wednesday, July 2, 2014 | 6:32 AM | 0 Arigato
Airmata akhirnya jatuh bukan sebab sedih tapi terlampau memendam .Tapi Alhamdulillah memendam saya tkde sampai nak membunuh someone . Alhamdulillah Iman yg Allah kurniakan kpd saya masih kuat . Serius talk saya cakap , saya dah lali sepenuh hati dengan kes Kawan rampas kawan . Kawan lupa kawan . kawan mempersetankan kawan . Kawan tuduh kawan . Kawan tuding jari kawan nie . Lali . Sepanjang persekolahan sekolah menengah nie memang kena jaga kawan . HAHAHA .. Memang zaman persekolahan palimg indah tapi kalau terdapat spesies yg seperti ini yang hanya mengejar duniawi , Ya Allah saya taktahu nak buat . hanya mampu berdoa . "Jom sama-sama kearah jalan Allah" *Pandang tempat lain* *tetiba buzy* Typical of Human !!

Older Post
Intro ~
Assalamualaikum , Una for the 'shortcut' . Hard-Die-Fan Cokelat's Eyes
: Doakan Una berjaya Dunia Akhirat :




Shout Here


YouTweetMyFace
|'You Follow me , I follow you Back'| |It's Oke|

YouFaceMyBook

Big Thanks
Skin By Cikin
Edited By Sharifah Husna
Welcome to my secret garden ! Follow me? | Dashboard
Daisypath Anniversary tickers